пʼятниця, 25 січня 2013 р.

Інформатика


Інформація й знання

Інформація відіграє в житті людей величезну роль. Ми одержуємо її за допомогою наших органів почуттів з навколишнього світу, за допомогою розмовної мови від інших людей або із книг, добуваємо в процесі діяльності.
Інформація для людини — це знання, які він одержує з різних джерел.
Людське суспільство в міру свого розвитку досліджувало навколишній світ, накопичуючи про нього інформацію. Знання про навколишній світ і про самого себе дозволяють людині краще пристосуватися до життя.

Предмет інформатики



Інформатика – комплексна наукова й інженерна дисципліна, що вивчає всі аспекти проектування, створення, оцінювання, функціонування комп’ютерних систем оброблення інформації, її застосування і впливу на різні галузі соціальної практики. Можна вважати, що інформатика виникла одночасно з першими спробами механізувати  й автоматизувати розумову діяльність людини. Тобто зародження інформатики припадає на XVII століття, коли з`явилися перші механічні обчислювальні машини. Подальший розвиток інформатики також визначався ступенем розвитку інженерно-технічних можливостей людства. Отже, інформатика розвивається паралельно з технікою зв`язку, технікою автоматичного регулювання й управління (механічною, електромеханічною, електронною), технікою запам`ятовування, зчитування і запису, реєстрації, перетворення, опрацювання й передачі інформації.

Інформатика


Інформатика це наукова, технічна й технологічна дисципліна; займається питаннями збору, зберігання, обробки й передачі даних, у тому числі за допомогою комп'ютерної техніки.
Людство вищезгаданими питаннями займалося завжди, але інформатика виділилася в самостійну дисципліну тільки наприкінці 700х рр. XX в. Основним імпульсом стало створення персонального комп'ютера.

Інформація

Інформація це первинне поняття, точного визначення якого не існує. 
Історія комп'ютера


Люди використовували для рахунку від пальців власних рук, камінчиків, примітивного рахункового приладу – абака, рахунків, механічного арифмометра, логарифмічної лінійки до електронного калькулятора і сучасних персональних комп'ютерів – настільних, портативних і кишенькових, здатних вирішуватинайрізноманітніші завдання не тільки швидкого рахунку, а набагато складніші. 

Немає коментарів:

Дописати коментар